Foto: Publicitātes attēli
Otrajā Latvijas Televīzijas spēles "Es varu būt premjerministrs" raidījumā pēc trīs uzdevumu izpildes žūrija lēma, ka spēle jāpamet diviem dalībniekiem – Vladlenam Kovaļevam no Mārupes un Kārlim Apalupam no Vecpiebalgas.

Sešus dalībniekus vērtēja trīs žūrijas locekļi – Eiropas parlamenta deputāts Roberts Zīle, žurnāla "Ir" galvenā redaktore Nellija Ločmele un politologs Ivars Ījabs.

Televīzijas spēli turpinās četri jaunieši, kurus žūrija atzina par spēcīgākajiem: Edmunds Jurēvics no Tukuma, Alise Usačova no Rīgas, Armands Astukevičs no Venstpils un Bruno Bahs no Iecavas.

Pirmajā spēles uzdevumā nākotnes premjerministriem bija jāiejūtas premjera "ādā", risinot sarežģītas, hipotētiskas situācijas. Katram dalībniekam minūtes laikā žūrijai bija jāizskaidro, kā viņš rīkotos, esot Ministru prezidenta amatā. Militārs konflikts pierobežā, premjera sieva redzēta izklaidējamies kopā ar svešu vīrieti – tās ir tikai dažas no neviennozīmīgajām situācijām, ko dalībniekiem nācās risināt.

Otrajā uzdevumā jauniešiem bija jāsaņem žūrijas vērtējums par viņu "mājasdarbu" – likumdošanas iniciatīvu. Katram 20 minūšu laikā bija jāpārliecina pēc iespējas vairāk potenciālo vēlētāju par tās lietderību. Žūrija bija stingra un vērtēja ne tikai parakstu skaitu, bet arī ideju, argumentus un komunikācijas prasmes, atbildot uz vēlētāju jautājumiem.

Trešajā uzdevumā dalībniekiem bija jāprot sajust sabiedrības noskaņojums, atbildot uz jautājumiem par statistikas datiem Latvijā.

Nākamajā raidījumā, 23.oktobrī plkst.22.15, četriem raidījuma dalībniekiem cīņā par premjerministra mēnešalgu būs jāpamato sava ideja Latvijai, jādiskutē ar Latvijas Radio žurnālistu Aidi Tomsonu, atbildot uz tautas sagatavotajiem jautājumiem, kā arī jāpiedalās debatēs par šobrīd sabiedrībā aktuālām tēmām.

Noslēguma raidījumā, kas notiks 30.oktobrī, noskaidrosies spēles uzvarētājs, kurš saņems naudas balvu Ministru prezidenta mēneša algas apmērā, ko nodrošina Biznesa augstskola "Turība". Par Latvijas nākotnes premjerministru tiešraidē varēs balsot ikviens Latvijas Televīzijas skatītājs interaktīvā telefonbalsojumā, kā arī internetā.

TV projekta tapšanu atbalsta ES programma "Jaunatne darbībā", "Norvik Banka", Konrāda Adenauera fonds, ASV vēstniecība, Nīderlandes vēstniecība un informatīvie atbalstītāji ir portāls "Delfi.lv", žurnāls "IR", radio "Pieci.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!