Foto: F64

Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) valde stingri nosoda Valsts policijas darbinieku rīcību, aizturot TV3 operatoru Sergeju Medvedevu, un uzskata to par nepieļaujamu vārda brīvības ierobežošanu un iejaukšanos žurnālistu darbā.

Jau vēstīts, ka Valsts policijas darbinieki piketā pie Krievijas vēstniecības aizturēja un aizveda uz iecirkni TV3 operatoru Medvedevu, pārmetot viņam piegružošanu.

Kā paziņojumā norāda LŽA valde, Medvedevs aizturēts un uz iecirkni aizvests pēc tam, kad viņš atteicās pacelt kādu zemē nomestu papīra lapu. Medvedevs tika atbrīvots tikai pēc vairākām stundām.

Notikušais vedina domāt, ka policista minētā piegružošana tika izmantota kā neveikls iegansts, lai liegtu žurnālistiem pilnvērtīgi atspoguļot piketa norisi. 

„Žurnālistiem ir tiesības netraucēti darīt savu darbu, informējot sabiedrību. Piketā pie Krievijas vēstniecības notikušais rada nopietnas bažas, vai Valsts policijas darbinieki, kuru uzdevums ir aizsargāt cilvēku tiesības likuma ietvaros brīvi paust savu viedokli un saņemt informāciju, pilnībā izprot šo tiesību nozīmību, kā arī savus pienākumus," paziņojumā norāda LŽA valde.

LŽA valde aicina Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi un iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski nekavējoties izvērtēt konkrēto policijas darbinieku rīcību un sniegt skaidrojumu sabiedrībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!