Foto: DELFI

Vairākas jaunās māmiņas Ventspilī ir sašutušas, jo ar saviem mazuļiem un bērnu ratiem netiek iekšā tirdzniecības centrā "Šokolāde", piektdien vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Kā pārliecinājās raidījums, veikalā nav ne lifta, ne pacēlāja. "Tur ir tikai kāpnes. Tur vispār nevar tikt, lai gan veikalā ir tieši bērnu preces," uzsver Svetlana, kura arī norāda, ka uz otro stāvu ir grūti pārvietoties ar ratiem, jo arī tur ir kāpnes. "Es uz to veikalu arī neeju, tāpēc, ka nevar tikt ar ratiem," stāsta mamma Svetlana.

Ventspils mērs Aivars Lembergs raidījumam skaidrojis, ka ir uzrakstītas vismaz 69 vēstules privātkompānijām un valsts iestādēm Ventspilī, lai tie novērstu nepilnības, kā arī nodrošinātu pieejamību māmiņām ar bērniem, kā arī pašiem ratiem.

Visi uzņēmumi to solījuši nodrošināt, vēsta TV3. "Protams, mēs nevaram diktēt, kad viņi to darbu izdarīs, bet tāda pozitīva atsauksme ir neapšaubāmi gan no privātajiem, gan no valsts iestādēm," sacīja Lembergs.

"Es pats braukāju ar ratiem, tāpēc zinu, ka vēl ir vietas, kur var piekasīties," raidījumam atzinis Ventspils mērs. "Ir forši, ka ir uzlikts vecais bruģis, bet, kad jābrauc ar ratiem, tad gan bērns jāņem laukā," apgalvo Lembergs.

Veikala vadītāja Solvita Filipoviča "Bez Tabu" norādīja, ka aptuveni gada laikā veikals tiks pārbūvēts, lai tas būtu draudzīgāks māmiņām ar bērniem. Tiesa, kā vēsta "Bez Tabu", kāpņu telpas projekts būvvaldē vēl neesot iesniegts, bet tikai top.

Kamēr uz 2. stāvu vēl nav ierīkots lifts, tikmēr 1. stāva veikalu pārdevējas aicinājušas māmiņas atstāt savu bērnu ratus pie viņām, kur tās pieskatīšot.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!