Foto: LETA
Tvitera lietotāju neizpratni radījis Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) paziņojums dežūrārstiem, kas aicina stacionēt visus pacientus. Stacionārā to sauc par pārpratumu un uzsver, ka pacienti tiek stacionēti tikai, ja tas ir nepieciešams.

Žurnālists Arnis Krauze tviterī publicējis fotogrāfiju ar uzsaukumu LIC dežūrārstiem. Tajā, atsaucoties uz "B. Rozentāles direktīvu", tiek aicināts stacionēt visus pacientus, kuri ieradušies uzņemšanā, zemās noslodzes dēļ.

Stacionāra LIC galvenā ārste profesore Baiba Rozentāle portālam "Delfi" to sauc par pārpratumu. "Nevar būt runa par to, ka kādu pacientu, kuru nevajag, ievieto slimnīcā. Mani vairāk uztrauktu situācija, ja kādu pacientu, kuram vajag slimnīcā, nevarētu ievietot," uzsver Rozentāle.

"Runa par to, ka vajadzētu hospitalizēt to pacientu, kuram nav jābūt stacionārā, tāds jautājums vispār nevar būt," turpina LIC galvenā ārste. "Šāds [uzraksts] ir vienkārši absurds, tā ir neadekvāta konkrētā kolēģa rīcība."

"Likumīgi ir tikai tie rīkojumi, kas izdoti, balstoties uz RAKUS valdes lēmumiem vai rīkojumiem. Ja tajos ir minēts, kas attiecās uz konkrētā stacionāra darba organizāciju, tad galvenā ārsta uzdevums ir izdot rīkojumu, ar kuru tiek iepazīstināti visi ārsti vai darbinieki, uz kuriem attiecas konkrētais rīkojums," klāsta Rozentāle.

Savukārt Austrumu slimnīcas preses sekretāre Aija Lietiņa norāda, ka pacientu uzņemšana RAKUS stacionāros notiek atbilstoši normatīvos noteiktajai kārtība.

Vienlaikus viņa uzsver, ka žurnālista Krauzes publicētais paziņojums nav juridiski saistošs, un Austrumu slimnīcas valde ir pieprasījusi LIC skaidrojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!