Foto: LETA

Dienas otrajā pusē ūdens līmenis Daugavā Daugavpils apkaimē atkal sācis celties, dažās stundās no 5,77 metriem paaugstinoties līdz 5,89 metriem, pastāstīja Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Ledus sablīvējuma Daugavā lejpus aiz Nīcgales, kas izraisījis ūdens līmeņa celšanos upē, izkustēšanos speciālisti prognozē rīt rīta pusē.

Patlaban pārplūdušās Daugavas ūdeņi no ārpasaules ir nošķīruši Ribaku ciemu, kurā dzīvo vairāk nekā desmit cilvēki, kā arī turpina appludināt vasarnīcas dārzkopības kooperatīvos "Ļubasti" un "Maļutki".

Situāciju vēl vairāk sarežģī intensīvā snigšana un atkusnis.

Saskaņā ar prognozēm, palu laikā "Ļubastos" un "Maļutkos" varētu applūst līdz pat 80% vasarnīcu. Tā kā tas notiekot regulāri, cilvēki, kas mitinās applūstošajās mājās, tam ir gatavi un parasti palu laikā pārceļas uz dzīvi citviet.

Patlaban visi Daugavpils novadā applūstošo teritoriju tuvumā dzīvojošie cilvēki ir brīdināti par palu draudiem, bet atbildīgie dienesti vajadzības gadījumā ir gatavi rīkoties.

Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks pauda cerību, ka tik augstu kā 2013.gadā ūdens līmenis tomēr nepacelsies. Toreiz Daugavā pie Daugavpils ūdens līmenis bīstami pietuvojās astoņu metru atzīmei, sasniedzot 7,94 metrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!