Foto: DELFI
Ūdens temperatūra Latvijas upēs un ezeros paaugstinājusies līdz +11..+19 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Augstākā ūdens temperatūra, +19,2..+19,8 grādi, konstatēta pirmdienas vakarā Rēzeknes upē pie Griškāniem, Užavā pie Tērandes un Ventā pie Kuldīgas. Līdz nepilniem +19 grādiem ūdens bija sasilis arī Daugavā pie Piedrujas un Dubnā pie Sīļiem.

Zemākā ūdens temperatūra - nepilni +11 grādi - izmērīta Gaujā pie Valmieras un Sedā pie Oleriem. Savukārt Rāznas ezerā, Usmas ezerā un Ķīšezerā ūdens sasilis līdz +14..+17 grādiem.

Atklātas jūras un Rīgas līča piekrastē ūdens temperatūra otrdienas rītā bija vidēji +9..+14 grādu, vien pie Rojas ūdens bija +6 grādus auksts.

Ūdens līmenis upēs vietām lēnām krīt, citviet paaugstinās, pagājušajā diennaktī ūdens līmeņa kāpums nekur nepārsniedza 30 centimetru. Visai augsts ūdens līmenis ir Amatā - otrdienas rītā pie Melturiem 104 centimetri. Savukārt Daugavā no augšteces līdz Pļaviņu ūdenskrātuvei turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās ar intensitāti 6-19 centimetru diennaktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!