Foto: Valsts vides dienests
Vējupes gultnē ūdenslīdēji atraduši iespējamo piesārņojuma avotu, informēja Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Laima Jātniece.

Vējupes dienvidu dīķa gultnē tika atrastas dažāda izmēra tvertnes, vienā no kurām atradās sarkana krāsa. Šķidrumam tiks veiktas analīzes, kā arī Ādažu novada dome organizēs piesārņojuma vietas tīrīšanu ar traktortehniku.

Jau ziņots, ka Vējupes virskārtā bija koncentrējusies krāsviela ar svina saturu. Valsts Vides dienesta eksperti pieļāva, ka piesārņojuma avots varētu būt vēsturiski ūdenstilpnē nogrimusi metāla tvertne, kuras korozijas rezultātā Vējupē nokļuvusi tipogrāfijā izmantojamā krāsviela.

Kā Ādažu novada domi informēja Valsts vides dienests, aprīļa sākumā veikto analīžu rezultāti liecināja, ka svins ūdenī vairs nav atrodams. Makšķerēt Vējupē vēl aizvien nav atļauts, līdz tiks noskaidrots, vai upē esošais svins nav uzkrājies zivīs.

Piesārņojums bija skāris tā dēvēto Podnieku Vējupi jeb Vējupes dienvidu dīķi. Zemo ūdens līmeņa un palu neesamības dēļ šajā pavasarī, piesārņojums nenonāca ne tajā Vējupes daļā, kur atrodas publiskā pludmale, ne arī Gaujā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!