Foto: LETA

Ceturtdien ugunsdzēsējiem nācies doties uz diviem izsaukumiem, kur palīdzība bija nepieciešama cilvēkiem, kuri devušies izbraucienā pa ūdenstilpnēm un paša spēkiem nav varējuši tikt krastā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas (VUGD) dienestā.

Ap pulksten 13.30 saņemts izsaukums uz Talsu novada Laidzes pagastu, kur divi cilvēki laivā iepūsti ezerā un saviem spēkiem nebija spējīgi tikt krastā. Savukārt ap pulksten 14 saņemts izsaukums uz Kaugurciema ielu Jūrmalā, kur seši cilvēki uz katamarāna iepūsti jūrā un saviem spēkiem nav spējuši tikt krastā.

Abos gadījumos ugunsdzēsēji glābēji ar laivas palīdzību nogādāja cilvēkus atpakaļ krastā.

Kopumā aizvadītajā diennakti VUGD saņēma 95 izsaukumus – 58 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi. Glābēji steiguši dzēst degošus atkritumus, sodrējus ēkas dūmvadā, sausu zāli, zaru kaudzi, labības rugājus, koka dobumu, salmu ķīpas, siena ruļļus, salmu ruļļus, meža zemsedzi, dūmu sveces, putekļu filtrus, elektroinstalāciju un piekaramos griestus, četras vieglās automašīnas, neapsaimniekotas ēkas ārdurvis, saimniecības ēku un garāžu, dārza māju, šķūni, dzīvojamo māju un bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu.

Ceturtdien ugunsdzēsēji glābēji Rīgā no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!