Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji - glābēji sniedza palīdzību kādai stirnai Babītes novadā, kas bija iekļuvusi norobežotā teritorijā un pašas spēkiem nevarēja izkļūt no tās ārā, kā arī zalktim Gulbenē, kas bija palīdis kādā dzīvoklī zem skapja.

Ugunsdzēsēji palīdzēja dzīvniekiem - stirna tika izlaista no teritorijas, bet zalktis noķerts un palaists brīvā dabā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 31.marta plkst. 6.30 līdz 1.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 47 izsaukumus, no tiem 20 izsaukumi bija uz ugunsgrēkiem, tajā skaitā viens izsaukums uz kūlas ugunsgrēku, veikti 20 glābšanas darbi un saņemti septiņi maldinājumi.

Plkst. 20.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Rūpniecības ielu Rēzeknē, kur nodega saimniecības ēka un garāža 120 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji ugunsgrēku likvidēja plkst. 23.45.

Par spīti mitrajam un lietainajam laikam, otrdien 18.novembra krastmalā Daugavpilī izcēlās kūlas ugunsgrēks un pērnā zāle dega 150 kvadrātmetru platībā.

Kopumā šogad Latvijā reģistrēti 1845 kūlas ugunsgrēki. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods.

Citviet Latvijā ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst aizdegušās dārza mājas, garāžas un bēniņus, kā arī ugunsgrēkus, kuros dega elektrības vadi, sadzīves mantas, atkritumi un divās dzīvojamās mājās dūmvados degošos sodrējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!