Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdien ugunsgrēkā Liepājā gājis bojā cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 13.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Atmodas bulvāri Liepājā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas pirmā stāva loga nāk liesmas.

Ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas maskas palīdzību izglāba vienu cilvēku, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, bet pieci cilvēki bija evakuējušies saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās.

Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas iznesa vēl vienu cilvēku, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi.

Pulksten 15.20 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega mēbeles 10 kvadrātmetru platībā.

Naktī uz pirmdienu pulksten 00.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dzelzavas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienpadsmit stāvu mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg ēkas otrā stāva dzīvoklis 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas piedūmotā otrā stāva izglāba 10 cilvēkus, savukārt 20 cilvēki no citiem stāviem evakuējās ar Valsts policijas darbinieku palīdzību. Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 2.40.

Pulksten 20.28 tika saņemts izsaukums uz Laipu ielu Talsos, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, vienstāva ēkā bija aizdegušies aizkari. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka no vienstāva ēkas loga redzamas liesmas. Sadarbojoties ar pašvaldības policiju, ugunsdzēsēji glābēji caur logu izglāba vienu cilvēku, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Visticamāk, ka tieši no bez uzraudzības atstātas sveces izcēlās šis ugunsgrēks, kurā 10 kvadrātmetru platībā dega sadzīves priekšmeti.

Naktī uz svētdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Inčukalna novada Inčukalna pagastu, kur no divstāvu dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas pirmajā stāvā bija degusi virtuve un ledusskapis 12 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji saviem spēkiem likvidēja ugunsgrēku, bet tajā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Pulksten 4.13 tika saņemts izsaukums uz Pīpeņu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas pirmā stāva palīgtelpas konteinerā deg atkritumi piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajās ēkas evakuēja 15 cilvēkus. Pulksten 5.10 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pirmdien pulksten 17.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Ziemeļu ielu Saldū, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies piedūmojums. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā ir izveidojies sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja četrus cilvēkus un izvēdināja telpas.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 140 izsaukumus, no kuriem 58 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 57 uz glābšanas darbiem, bet 25 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!