Foto: VUGD
Trešdien, 7. februārī, ugunsgrēkā daudzdzīvokļu namā Rīgā, Aglonas ielā, gājis bojā viens cilvēks, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz piecstāvu dzīvojamo māju Aglonas ielā ugunsdzēsēji saņēma pulksten 14.16. Izsaucēji VUGD skaidrojuši, ka namā jūtams sadūmojums.

Ugunsgrēks apdzēsts vēl pirms VUGD ierašanās. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī divu kvadrātmetru platībā degušas sadzīves mantas un cilvēka drēbes. Dzīvību ugunsgrēkā zaudējis viens cilvēks.

Savukārt naktī uz ceturtdienu ugunsgrēks izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā Liepājā, Sakņu ielā. VUGD pēc ierašanās konstatējis, ka pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas. No piedūmotā dzīvokļa izglābts viens cilvēks, kuru glābēji nodeva mediķu aprūpē, bet vēl divi ēkas iemītnieki evakuēti. Pulksten 00.40 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji – glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, darva, sadzīves mantas, ūdens sildītājs un skapis, vieglā automašīna, dzīvojamais vagoniņš, bēniņu pārsegums, divi šķūņi, sodrēji trīs ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts ēdiens.

Kopumā VUGD saņēma 34 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!