Foto: Shutterstock

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 2. decembra plkst. 6.30 līdz 4. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 67 izsaukumus, no kuriem 25 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 31 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi, ziņo dienesta pārstāve Inta Palkavniece.

Sestdien plkst. 16.36 saņemts izsaukums uz Sporta ielu Viesītē, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg saimniecības ēkas otrais stāvs un jumta konstrukcijas 80m2 platībā, kā arī ēkas piebūve 40m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 19.59.

Plkst. 19.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Melīdas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piektā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 25m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 20.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 19.46 VUGD saņēma izsaukumu uz Naukšēnu novada Ķoņu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu dzīvojamās mājas mansarda stāva istaba 35m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās ēkas evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 22.19 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji divu ēku dūmvados, elektrības vadi, elektrības rozete, sadzīves mantas, vieglā automašīna, griestu un jumta konstrukcijas, šķūnis, dzīvojamās mājas piebūve, neapsaimniekota ēka, pirts, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Dammes ielā Rīgā no koka nocēla kaķi, bet Dundagas novada Dundagas pagastā atbrīvoja jumta lūkā iesprūdušu kaķi, savukārt svētdien glābēji kaķi no koka nocēla Lomonosova ielā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!