Foto: LETA

Ceturtdien ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst. 19.16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Atmodas ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas pagrabā deg dīvāns divu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 20.17.

Plkst. 21.42 tika saņemts izsaukums uz Mārkalnes ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba cilvēku, kurš nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 22.31.

Naktī uz piektdienu plkst. 3.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Gulbenes novada Lizuma pagastu, kur ar atklātu liesmu deg saimniecības māja. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 600 kvadrātmetru platībā deg darbnīca un tai ir iebrucis jumts. Darbnīcā sadega divi frontālie iekrāvēji, divi riteņtraktori, viens riteņekskavators, divas sējmašīnas un viena siena prese. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 6.49 un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 30 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet viens no izsaukumiem bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!