Foto: DELFI

Ceturtdien vairākos ugunsgrēkos Latgalē cietuši četri cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst. 12.56 ugunsdzēsēji steidzās uz Izraēlas ielu Rēzeknē, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas sešu kvadātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji no mājas otrā stāva ar izbīdāmo kāpņu palīdzību izglāba trīs cilvēkus. Savukārt pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 14.06.

Savukārt naktī uz piektdienu – plkst. 1.31 – tika saņemts izsaukums uz Balvu novada Briežuciema pagastu, kur dega dzīvojamā māja.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu koka dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri nodoti NMPD mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts piektdien no rīta plkst. 7.12.

Plkst. 2.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Baltinavas novada Apšovu, kur ugunsgrēks izcēlies graudu kaltē. Ierosoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg graudu kalte 12 kvadrātmetru platībā.

Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 6.44 un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!