Foto: LETA
Pirmdien ugunsgrēkos Salaspilī un Liepājā cietušas divas sievietes, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Plkst. 14.28 ugunsdzēsēji devās uz Saules ielu Salaspilī, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki. Bet mēģinot saviem spēkiem nodzēst ugunsgrēku, apmēram 50 gadus veca sieviete saindējās ar degšanas produktiem. Viņa tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Plkst. 15.35 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt plkst. 22.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Vītolu ielu Liepājā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg plastmasas tējkanna 0,02 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās un iedzīvotāji saviem spēkiem no piedūmotā dzīvokļa izglāba apmēram 79 gadus vecu sievieti, kura bija saindējusies ar dūmiem un tika hospitalizēta.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 49 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 27 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!