Foto: F64

Ugunsgrēkos sestdien gājis bojā viens cilvēks, bet vēl viens cietis, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Dienesta pārstāve Inta Palkavniece pastāstīja, ka īsi pēc pulksten 8 VUGD saņēma izsaukumu uz Riebiņu novadu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāvu dzīvojamā māja 80 kvadrātmetru platībā. Mājai bija iebrucis jumts. Tāpat dega šķūnis četru kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots mediķiem. Ugunsgrēku izdevās likvidēt pirms pulksten 11.

Savukārt ap pulksten 10 ugunsdzēsēji steidzās uz Daugavpils novadu, kur 70 kvadrātmetru platībā dega dzīvojamā māja, kā arī bija tai iebrucis jumts. Ugunsnelaimē gāja bojā viens cilvēks. Īsi pirms plkst.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 45 ugunsgrēki, no tiem desmit reģistrēti Rīgā, pieci - citās pilsētās, bet 25 - novados. Vienā no tiem degusi pērnā zāle.

VUGD veicis arī 11 glābšanas darbus, bet septiņi izsaukumi izrādījušies maldinājumi.

Savukārt Valsts meža dienestā informēja, ka sestdien līdz aptuveni pulksten 21 vakarā dzēsti deviņi meža ugunsgrēki kopumā 1,90 hektāru platībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!