Ceturtdienas vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) izdevies lokalizēt ugunsgrēku, kurā degušas koka paletes, angāra ēka un vairākas automašīnas un to konteineri, portālu "Delfi" informēja VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece.

Ugunsgrēks lokalizēts pulksten 22.45. Tā kopējā degšanas platība bija 3000 kvadrātmetri, no kuriem 2200 kvadrātmetru platība dega koka paletes, 400 kvadrātmetru platībā - angāra ēka, 400 kvadrātmetru platībā - vairākas automašīnas un to konteineri.

Palkavniece informē, ka, dzēšot ugunsgrēku, cietuši desmit ugunsdzēsēji, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Deviņi no viņiem pēc palīdzības saņemšanas varēja turpināt darbu, bet viens ugunsdzēsējs nogādāts slimnīcā tālākai apskatei.

Jau ziņots, ka pulksten 19.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Lubānas ielu, kur redzami dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg koka paletes lielā platībā un pastāv uguns izplatīšanās draudi.

Uguns izplatījās uz blakus esošo angāra ēku. Tā kā VUGD pastāvēja aizdomas, ka objektā varētu degt sadzīves ķīmija, tad par ugunsgrēku informēja arī Valsts vides dienestu (VVD). VVD pēc ierašanās ugunsgrēka vietā secināja, ka ķīmisku vielu savienojumu teritorijā nav, norādot, ka dedzis angārs, kurā atradās palešu ražotne. Liesmas pārņēmušas blakus esošās mehāniskās darbnīcas, kur izvietotie skābekļa baloni.

VUGD ziņoja, ka ugunsgrēkā degušas ne tikai koka paletes, bet arī blakus esošā smagā automašīna ar alkoholu, kā arī blakus esošajā angārā, kurš nodega, sprāguši acetilēna un skābekļa baloni.

Notikuma vietā dežūrēja arī vairākas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes.

Valsts policijā informēja, ka ugunsgrēka dēļ pilnībā slēgta satiksme Meirānu ielā, posmā no Lubānas ielas līdz Rencēnu ielai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!