Foto: LETA

Ugunsgrēks Valdgalē aktualizējis nepieciešamību atjaunot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un Valsts meža dienesta (VMD) materiāltehnisko bāzi, tostarp uzlabot apstākļus Sabiles ugunsdzēsēju depo, pēc piektdien notikušās sanāksmes par ugunsnelaimi atzina Talsu novada domes priekšsēdētājs Dainis Karols (LZS).

Sanāksme par Valdgales pagasta kūdras un meža ugunsgrēku, kurā piedalījās arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kas šonedēļ pilda premjera pienākumus, nolemts nākamnedēļ pa ugunsgrēka perimetru izvietot brīdinājuma zīmes, kā arī slēgt pašvaldības ceļus notikuma vietā, lai nodrošinātu iedzīvotāju drošību. Tāpat, lai atvieglotu policijas darbu, vairs nenotiks posteņu izvietošana - policisti nodrošinās tikai patrulēšanu.

Sapulcē aktualizēts arī jautājums par VUGD un VMD materiāltehniskās bāzes uzlabošanas nepieciešamību, tostarp par VUGD Sabiles posteņa ēkas stāvokli. Proti, ēkas durvju ailes neļauj tajā izvietot jaunāko tehniku. Reizniece-Ozola esot apliecinājusi, ka sadarbībā ar Iekšlietu ministriju šis jautājums tiks risināts.

Tāpat pārrunāta arī dienestu sadarbība un komunikācija, arī nepieciešamība pāriet uz vienām rāciju frekvencēm, jo ne vienmēr šādos ārkārtas apstākļos slikta tīkla pārklājuma dēļ iespējams lietot mobilos tālruņus.

Karols pastāstīja, ka pašlaik purvā dzēšanas darbi notiek atsevišķos puduros. Piedūmojuma novada apdzīvotajās teritorijās nav jūtams.

"Pateicoties paveiktajam darbam, varēsim strādāt ne tik intensīvā režīmā," piebilda domes vadītājs.

Saskaņā ar VMD sniegto informāciju, Valdgales pagastā ugunsgrēka teritorijā regulāri tiek apsekotas gruzdošās vietas un rūpīgi tiek uzraudzīts perimetrs. Pēc pašreizējām aplēsēm, šajā ugunsgrēkā kopējā izdegusī meža zemes platība ir 1355 hektāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!