Foto: Reuters/Scanpix
Ukrainā, karojot pret prokrieviskajiem separātistiem, gājis bojā Latvijas valstspiederīgais, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Neoficiālā informācija liecina, ka Ukrainas bruņotie spēki par valstspiederīgā nāvi informējuši Latvijas pusi, kā arī paziņojuši to, ka persona tiks apglabāta Ukrainā.

Kā pirmdien vēsta laikraksts "Segodņa", karojot pret pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" un "Luhanskas tautas republikas" spēkiem, bojā gājis kāds Latvijas pilsonis ar iesauku "Ronins". Kā ziņo Ukrainas mediji, valstspiederīgais karojis Ukrainā kopš 2014. gada un pabijis vairākos karadarbības "karstajos punktos".

Ziņas par Latvijas pilsoņa nāvi izplatījušās arī internetā, kur valstspiederīgajam vairākas personas rakstījušas piemiņas vēstījumus.

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) informāciju par valstspiederīgā nāvi nekomentē. Arī Drošības policija (DP) šo faktu nekomentē, norādot, ka laikraksta publikācijā minētā persona iepriekš nebija nonākusi DP redzeslokā.

Jau ziņots, ka 2015. gada janvārī parādījās ziņas, ka Ukrainā teroristu rindās gājis bojā pirmais ar Latviju saistītais kaujinieks Rodions Kušnirs. Drošības policija vēlāk paziņoja, ka vīrietim bijusi krimināla pagātne un viņa nāvi savās interesēs izmantojuši daži Krievijas agresijas Ukrainā atbalstītāji Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!