Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V ) un Valsts prezidents Andris Bērziņš atbalsta jaunu sankciju noteikšanu pret Krieviju.

Straujuma Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" otrdien sacīja, ka vēl gan tiks runāts, kāda veida ekonomiskās sankcijas tiks piemērotas, taču, arī uzliekot sankcijas, nedrīkstot pārtraukt sarunas.

Viņa arī atzina, ka neviens negrib sankcijas, jo tās ietekmēs ne tikai Krieviju, taču šajā situācijā pati Krievija esot skaidri zinājusi, ka tai ir izvirzīts nosacījums - ievērot Minskas vienošanos.

Tas netiek darīts, un Ukrainā notiek tas, kas notiek, tāpēc nav iespējams vienkārši skatīties, kā "Ukrainā notiek karš" un nedarīt neko, bet ir iespējams parādīt savu attieksmi, atzīmēja Straujuma.

Valsts prezidents Bērziņš LNT otrdien raidījumam "900 sekundes" atzina, ka atbalsta jaunu sankciju noteikšanu, tāpēc 29.janvārī notiks ES Ārlietu ministru padomes sēde un Latvijai ir ES Padomes prezidējošajai valstij ir atbildība panākt visu 28 valstu kopīgu nostāju šajā jautājumā.

Bērziņš izteicās, ka "nav nevienam domas ietekmēt negatīvi Krievijas iedzīvotājus".  Sankcijām ir jābūt mērķētākām, nekā līdz šim, lai "pamatā ciestu tie, kas tieši šo procesu organizē un vada". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!