Foto: LETA
Vienam no abiem Stradiņa slimnīcā ievietotajiem brīvprātīgajiem Ukrainas karavīriem kāds apmeklētājs pirmdien izteicis draudus, portālam "Delfi" apstiprināja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle.

Sīle nevēlējās atklāt sīkāku informāciju par notikušā apstākļiem, lai pasargātu pacientu. 

Incidents esot noticis neiroķirurģijas klīnikā. Tur Ukrainas karavīrs ierastajā kārtībā gaidījis savu rindu, lai konsultētos pie speciālista, bet viņam klāt pienācis kāds apmeklētājs un izteicis draudus. 

Ukrainas karavīrs par draudiem paziņojis arī slimnīcas vadībai, kas incidenta izmeklēšanā piesaistīja policiju.

Sīle neatklāja, kā īsti apmeklētājs varēja identificēt Ukrainas karavīru. Sīle norādīja, ka arī iepriekš slimnīca ir uzņēmusi Rīgā nogādātos cietušos Ukrainas karavīrus, taču šādi incidenti līdz šim slimnīcā nav bijuši. 

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" apstiprināja, ka policija pirmdien ap pusdienlaiku saņēmusi izsaukumu uz Rīgas Stradiņa slimnīcu par tur, iespējams, notikušu konfliktu.

Notikuma vietā policisti noskaidroja, ka nodaļā, kurā ārstējas viens no Ukrainas karavīriem, iegājis pagaidām nenoskaidrots vīrietis un izteicis repliku, kurā minējis, ka vēloties izrēķināties ar karavīru. Uzreiz pēc šī īsā monologa vīrietis pametis slimnīcas telpas. Par vārdu apmaiņu policistus informējis kāds no ārstiem.

Pēc sākotnējo Ukrainas pacienta un apkārtējo liecību uzklausīšanas policija atzīst, ka nekas neliecina, ka vīrietis draudus varētu īstenot, tomēr policija ir uzsākusi pārbaudi, kuras laikā skaidros precīzus notikušā apstākļus, kā arī vīrieša identitāti.

Jau vēstīts, ka Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā ārstēšanos sākuši divi Ukrainas karavīri, kuri no Dņepropetrovskas pagājušajā nedēļā ieradušies Rīgā.

Abi pacienti piedalījušies militārās operācijās Ukrainā. Viens no viņiem guvis traumu kakla skriemeļu rajonā un šobrīd uzņemts Stradiņu slimnīcas neiroķirurģijas klīnikā. Cietušais pirmo palīdzību, kā arī operāciju saņēmis jau Ukrainā, taču joprojām cieš no neiroķirurģiskiem traucējumiem, tāpēc nepieciešama papildu ārstēšana, kā arī rehabilitācija. To viņš saņems arī Latvijā.

Otram Ukrainas armijas karavīram ir kājās šautas brūces un viņš saņem ķirurga un traumatologa konsultācijas. Abus pacientus joprojām izmeklē ārsti. Pašlaik nav iespējams prognozēt, cik ilgi turpināsies abu karavīru ārstēšana un rehabilitācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!