Foto: RIA Novosti/Scanpix

Šobrīd labdarības akcijas "Kara bērni" mērķim, lai uz Latviju atvestu un sniegtu sociālo rehabilitāciju Ukrainas karā cietušiem bērniem, saziedoti 5053 eiro, pavēstīja Rotari kluba "Rīdzene" prezidente Mairita Solima.

Viņa stāstīja, ka cilvēki šobrīd Rotari atbalsta fondā ir saziedojuši 1566 eiro, Rotari ziedojumu fondā - 1801 eiro, no pārdotajām biļetēm uz labdarības koncertu 6.jūlijā - 800 eiro, bet "Ziedot.lv" cilvēki saziedojuši 886 eiro.

Viņa norādīja, ka ar šo summu nepietiek, lai sniegtu palīdzību un kaut uz neilgu laiku palīdzētu karā cietušajiem bērniem aizmirst piedzīvotos pārdzīvojumus.

Kā pastāstīja akcijas organizatoru pārstāve Maija Prozoroviča, akcijas organizatori grasās no jauna aktivizēt cilvēkus, lai savāktu nepieciešamos 48 000 eiro palīdzības sniegšanai bērniem.

Iespējams, Rotari kluba jaunieši ziedojumus varētu vākt arī Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā. Tāpat organizētas varētu tikt arī vēl dažāda cita veida akcijas, lai savāktu nepieciešamo summu.

"Latvijas cilvēkiem ir lielas sirdis, jo, kad nepieciešams, viņi spēj sniegt savu atbalstu, un atbalsts nepieciešams arī šobrīd," pārliecināta Prozoroviča.

Jau ziņots, ka ar ziedotāju palīdzību cer uz Latviju atvest un sniegt sociālo rehabilitāciju 48 Ukrainas bērniem, kuri cietuši karā un zaudējuši kādu no vecākiem.

Ziedot labdarības akcijas mērķiem var labdarības organizācijas "Ziedot.lv" mājaslapā, kā arī iegādājoties biļetes uz labdarības koncertu, kurš notiks 6.jūlijā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Visi koncertā savāktie līdzekļi tiks novirzīti bērnu rehabilitācijai.

Projekta organizatori cer, ka izdosies savākt 48 000 eiro, lai sniegtu palīdzību karā cietušajiem bērniem. Vienas biļetes cena ir no 10 līdz 50 eiro.

Bērni Latvijā varētu ierasties septembrī vai oktobrī. Kā stāstīja Solima, sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Ukrainā izveidots saraksts ar 48 bērniem, kuriem palīdzība nepieciešama visvairāk - viņi zaudējuši kādu no vecākiem. Bērni, kuriem tiks sniegta palīdzība, būs vecumā no astoņiem līdz 16 gadiem, un viņi nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari" uzturēsies 10-14 dienas. Viena bērna rehabilitācija izmaksās no 500 līdz 600 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!