Pēc pagājušajā nedēļā notikušā sprādziena pastiprinātā apsardzes dienesta režīmā universālveikals "Centrs" otrdienas rītā plkst. 8 atsāka darbu un sāka ielaist pirmos apmeklētājus veikala pirmajā stāvā. Cilvēki pamazām sāk apmeklēt veikalu.
Apmeklētājiem pie ieejas pārbauda viņu somas, maisiņus un citas līdzpaņemtās lietas.

Uzreiz pēc atvēršanas veikalā iegāja tikai pāris cilvēku. Policijas darbinieku un drošības dienesta pārstāvju bija ievērojami vairāk. Viņi īsi pirms atvēršanas veica pēdējos drošības pasākumus.

Veikala pirmais stāvs, kas pirms pāris dienām bija stipri cietis no sprādziena, pašlaik ir sakopts. Tomēr veikalā vēl notiek pēdējie uzkopšanas darbi un pagaidām ir slēgta veikala daļa, kur notika sprādziens. Tā ir atdalīta ar sienu un ir slēgta apmeklētājiem. Šajā daļā atradās somu glabātava, "Parekss bankas" norēķinu kase un aptieka.

Par sprādziena sekām liecina arī tas, ka veikala aizmugures pusē, Rīdzenes ielā izsistie stikli "aizlāpīti" ar finiera plāksnēm, bet otrajā stāvā vēl joprojām ir pamanāmas izdauzītas logu rūtis.

Universālveikals strādās parastajā darba laikā - no pulksten 8.00 līdz 22.00 vakarā.

"Rimi Baltija" izpilddirektors Uldis Ļebedevs pavēstīja, ka "Rimi" veikalā tiek piedāvāts tāds pats preču klāsts kā līdz sprādzienam. "Vienīgais - pagaidām nedarbosies somu glabātava," viņš sacīja.

Ļebedevs pavēstīja, ka pēc sprādziena "Rimi Baltija" nav saņēmis nevienu darba atlūgumu no veikala darbiniekiem.

"Mēs ceram, ka "Centrs" drīz vien atgūs savu līdzšinējo nozīmi un notikušais paliks tikai kā traģiska universālveikala "Centrs" vēstures lapa," iepriekš teica "Linstow Varner" tirdzniecības centru direktors Frode Gronvolds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!