Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) aicina rīdziniekus starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" finālā sestdienas vakarā balsot par Krievijas pārstāvi Sergeju Lazarevu.

Ušakovs sociālajā tīklā "Facebook" vērsies pie viņa sekotājiem Krievijā ar "vienlaikus draudzīgu un darījuma priekšlikumu".

"Šodien notiek konkursa "Eirovīzija" fināls. Mēs Rīgā draudzīgi balsojam par Sergeju Lazarevu. Bet jūs Krievijā tikpat draudzīgi balsojat par mūsu Justu," darījuma nosacījumus skaidroja galvaspilsētas mērs, piebilstot, ka šis aicinājums attiecas arī uz "cienījamo Krievijas žūriju".

Ušakovs piedāvāja mainīt 12 punktus no Latvijas pret 12 punktiem no Krievijas.

Pašvaldības vadītājs aicinājis "draugus no Latvijas" palīdzēt ar šī aicinājuma izplatīšanu, lai tādējādi iegūtu pēc iespējas vairāk balsu Justam. Savukārt "draugiem no Krievijas" būtu jādalās ar šo aicinājumu, lai analoģiski nodrošinātu pēc iespējas lielāku balsu skaitu Lazarevam.

Kā ziņots, šovakar Zviedrijā notiks "Eirovīzijas" fināls, kurā par uzvaru cīnīsies 26 valstu izpildītāji, tostarp Latvijas dalībnieks Justs Sirmais.

Justs ar dziesmu "Heartbeat" šovakar uzstāsies kā divdesmitais. Finālu atklās Beļģija, sekos Čehijas, Nīderlandes, Azerbaidžānas, Ungārijas, Itālijas, Izraēlas, Bulgārijas, Zviedrijas, Vācijas un Francijas priekšnesumi. Kā vienpadsmitais uzstāsies Polijas izpildītājs, bet pēc viņa Austrālijas, Kipras, Serbijas, Lietuvas, Horvātijas, Krievijas un Spānijas dziedātāji.

Pēc Latvijas uz fināla lielās skatuves vēl uzstāsies Ukrainas, Maltas, Gruzijas, Austrijas, Lielbritānijas un Armēnijas mūziķi.

Justs konkursā piedalās ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu, kura pati pagājušajā gadā ar pašas rakstīto dziesmu "Love Injected" starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā ieguva sesto vietu.

Eirovīzijas konkursa finālam ikviens varēs sekot līdzi Latvijas Televīzijas 1.kanālā no plkst.22.

Pēc "Optibet" bukmeikeru domām, šogad par uzvarētāja titulu Eirovīzijas dziesmu konkursā reāli cīnīsies divas pārstāves - Krievija ar Sergeja Lazareva izpildīto dziesmu "You Are The Only One" un Francija ar mūziķa Amira paša sacerēto un izpildīto dziesmu "J’ai cherché".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!