Foto: Rīgas dome

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) tuvākajās nedēļās grasās doties uz Maskavu, lai "Rižskij Dvorik" stendus neizmestu no lielveikaliem, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja mērs.

"Braukšu un lūgšos, lai paturētu šos stendus lai tad, kad šis karš beigsies, būtu kur atgriezties," izteicās Ušakovs.   

Vizīte Maskavā iecerēta tuvāko divu nedēļu laikā, taču Ušakovs uz tās iznākumu neraugās cerīgi.

Mērs norādīja, ka tad, ja stendu izmešana tiks pieļauta, atgriešanās tirdzniecības centros Maskavā vairs nebūs iespējama.

Jautāts par iespējamo krīzes risinājumu, Ušakovs gan sākotnēji ironizēja, sakot, ka "jāpiesaka karš Krievijai", taču pēc tam atzīmēja, ka situāciju iespējams atrisināt diplomātiskā ceļā. 

Ušakovs arī uzsvēra, ka Eiropas noteiktās ekonomiskās sankcijas pret Krieviju nedos pozitīvu rezultātu, jo tikai diplomātiskā ceļā iespējams atrisināt krīzi Ukrainā. 

Kā ziņots, Krievijas valdība publicējusi sarakstu ar pārtikas precēm, kuru ievešana no Eiropas Savienības, ASV, Japānas, Kanādas, Norvēģijas tiks aizliegta uz gadu. Sarakstā iekļauti piena un zivju produkti, kas veido nozīmīgu daļu no Latvijas eksporta uz Krieviju.

Tirdzniecības embargo noteikts cūkgaļai, riekstiem, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, visa veida piena produktiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!