Foto: LETA

Kad beigsies krīze starp Krieviju un Eiropas Savienības (ES) valstīm, Rīga vēlas būt pirmā, kas atgriezīsies Maskavas tirgū, pēc tikšanās ar Krievijas delegācijas pārstāvjiem žurnālistiem sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Ušakovs skaidroja, ka pašreiz starp Latviju un Krieviju joprojām valda sarežģītas attiecības, taču kādreiz šī krīze beigsies, un ir svarīgi arī tās laikā saglabāt labas attiecības starp Rīgu un Maskavu.

"Kad krīze beigsies, nāksies konkurēt ar citām valstīm par atgriešanos tirgū, mēs gribam būt pirmie, saglabāt līdera pozīcijas," pilsētas pozīciju skaidroja Ušakovs.

Viņš norādīja, ka Sanktpēterburgā nākamgad notiks Rīgas dienas, tāpat kā pašreiz Rīgā notiek Maskavas dienas.

Ušakovs atzina, ka pašreiz sankciju dēļ ir sarežģīta situācija uzņēmējdarbības jomā, kas attiecas uz Krievijas investīcijām.

Ušakovs uzsvēra, ka pirms krīzes Krievijas tūristu īpatsvars Rīgā veidoja 30%, pašreiz to kompensē tūristi no Skandināvijas un citām valstīm. Viņš izteica cerību, ka pēc krīzes beigām situācija būs līdzvērtīga laikam pirms krīzes.

Kā ziņots, Rīgā sākoties Maskavas dienām, Ušakovs šodien tikās ar Krievijas delegāciju, tostarp Maskavas valdības pārstāvi Sergeju Čerjominu un Krievijas vēstnieku Aleksandru Vešņakovu.

Kā ziņots, Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimu un vēlāk izvērsa agresiju valsts austrumos. To nosodījusi Eiropas Savienība, piemērojot ekonomiskas sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!