Foto: DELFI

Nav nozīmes, vai nacisma sagrāvi Latvijā svin 8. maijā vai 9. maijā, uzrunā pie tā dēvētā "Uzvaras pieminekļa" sacīja Rīgas pašvaldības priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

"Politiķi turpina spēlēties ar datiem. Nacisma sagrāve ir jāsvin, uzvara 9. maijā ir jāsvin. Nav nozīmes, vai to svin 8. maijā vai 9. maijā. Šis notikums ir jāsvin," sacīja Ušakovs.

Savu uzrunu Ušakovs teica pamīšus krievu un latviešu valodā. Teiktie teksti gan atšķīrās, taču saturiski tie pauda vienu domu, ka 9. maijs viņam un daudziem Latvijā ir svētki un tā ir tradīcija tos svinēt pie šī pieminekļa. "Tie ir mūsu svētki, mūsu tradīcija," tā Rīgas mērs.

Viņš pārmeta gan citiem politiķiem, gan žurnālistiem, ka tiem patīk saskatīt tikai negatīvo. "Piemēram, ierasties pulksten 5 no rīta pēc pasākuma un stāstīt par vēl nenovāktajiem atkritumiem. Tas ir daudz vieglāk nekā strādāt," klāstīja Ušakovs.

"9. maijs ir neoficiāli svētki, bet uz svētku pasākumiem savācas daudz vairāk cilvēku nekā oficiālajos svētku datumos. Tā nav nevienā valstī," turpināja Ušakovs, kura vārdus papildināja daudzo apmeklētāju gaviles.

Jau ziņots, ka bijušajā Padomju Savienībā 9. maijā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju. Šogad, tāpat kā citus gadus, plašākās 9. maija svinības notiek Rīgā, pie tā dēvētā "Uzvaras pieminekļa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!