Būvnieki, kas veic būvdarbus vairākās Rīgas ielās, ir apņēmības pilni pabeigt darbus, iekļaujoties noteiktajos termiņos. Tā žurnālistiem trešdien teica būvniekus pārstāvošo uzņēmumu vadītāji.

Ceļu būves kompānijas AS "A.C.B." valdes priekšsēdētājs Valdis Lejnieks arī atzīmēja, ka darbus iecerēts pabeigt, neskatoties uz to, ka tie sākti vēlāk, nekā būtu vajadzējis. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) žurnālistiem atzina, ka par patlaban izveidojušos situāciju, kad vairākās Rīgas ielās, kurās tiek veikti būvdarbi, ir ļoti apgrūtināta vai gandrīz neiespējama pārvietošanās, nav atbildīgi būvnieki. Par to bija atbildīgs Rīgas domes Satiksmes departaments.

Taujāts, vai iekļaušanās termiņā, kas vairākiem ielu posmiem ir 31.augusts, nepasliktinās kvalitāti, Ušakovs norādīja, ka gadījumā, ja būs jāizvēlas starp termiņu (31.augustu) vai kvalitāti, priekšroka tiks dota kvalitātei, pagarinot darbus par vēl dažām dienām.

Ušakovs savā sociālo tīklu kontā arī publiskojis jaunākās prognozes par būvdarbu pabeigšanas termiņiem.

Brīvības iela

No Raiņa bulvāra līdz Dzirnavu ielai – braucamo daļu un ietves pabeigs līdz 31.08.
No Dzirnavu līdz Lāčplēša ielai – braucamo daļu un ietves pabeigs līdz 05.09.
No VEF (Gaisa) tilta līdz Teikai – braucamo daļu pabeigs līdz 31.08., ietves sataisīs līdz 10.09.
No Teikas līdz Juglas ielai – braucamo daļu pabeigs līdz 31.08., ietves – līdz 08.09.

Vēlreiz atkārtošu, ka šogad asfalstsegumu maina posmā no Vecpilsētas līdz Lāčplēša ielai un no VEF (Gaisa) tilta līdz Juglas ielai. Savukārt posmā no Lāčplēša ielai līdz VEF tiltam šogad maina komunikācijas, bet asfaltsegumu mainīs nākamgad, kā jau sākotnēji bija plānots.

Lāčplēša iela

No Salu tilta līdz Avotu ielai – braucamo daļu pabeigs līdz 03.09., ietves – līdz 31.08.
No Avotu līdz Čaka ielai – braucamo daļu pabeigs līdz 31.08., ietves – līdz 10.09.
No Čaka līdz Tērbatas ielai – braucamo daļu un ietves pabeigs līdz 15.09.
No Tērbatas līdz Valdemāra ielai pašlaik maina komunikācijas, tāpēc braucamo daļu un ietves pabeigs līdz 15.10.

Barona iela

No Raiņa bulvāra līdz Elizabetes ielai – ietves pabeigs līdz 31.08.
No Elizabetes ielas līdz VEF (Gaisa) tiltam – ietves pabeigs līdz 10.10.
Braucamās daļas defektus novērsīs līdz 31.08.
Atgādinu, ka Barona ielā šobrīd taisa ietves un notekas, kuras atrodas ietves un braucamās daļas salaiduma vietās.

Juglas iela

Braucamo daļu pabeigs līdz 31.08. Šajā ielā visu pagājušo gadu mainīja komunikācijas, bet šogad attiecīgi – asfaltsegumu.
Neskatoties uz kļūdām departamenta darbībā, kuru dēļ direktors jau ir atstādināts, būvnieki dara visu iespējamu, lai maksimāli visu paspētu līdz mācību gada sākumam. Pagaidām izskatās, ka viņiem sanāk iekļauties augstākminētajos termiņos. Plānošanā iekļauta arī rezerve sliktu laikapstākļu gadījumā.

"Tagad par kvalitāti. Par šiem darbiem mēs vēl neesam maksājuši. Un maksāsim tikai tad, kad nepaliks nekādu jautājumu par darba kvalitāti. Tāpēc, ja remontdarbu laikā redzat kaut kādas nianses, kas rada jums jautājums – tūdaļ ziņojiet man tepat – sociālajos tīklos. Jā, par kļūdu labojumu neviens būvniekiem papildus nemaksās. Katru reizi, kad viņi kaut ko pārtaisa – viņi to dara par saviem līdzekļiem," paziņojumā norāda Rīgas mērs.

Jau ziņots, ka 16.augustā, par Rīgas ielu remontdarbu gaitu no amata atstādināts Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Kā skaidroja Ušakovs, pēc būvsezonas beigām tāpat tiks lemts par citu departamenta darbinieku panākumiem un neveiksmēm. Par departamenta direktora pienākumu izpildītāju nozīmēts departamenta vadītāja padomnieks, Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis Emīls Jakrins.

Ušakovs atzīst, ka visus šobrīd Brīvības, Lāčplēša un Krišjāņa Barona ielā notiekošos remontdarbus neizdosies pabeigt plānotajos termiņos.

Rīgā šovasar notiek vērienīgi ceļu remontdarbi - Brīvības, Lāčplēša un Barona ielā. Veikt šos darbus pašvaldībai esot liels izaicinājums. "Diemžēl esam spiesti atzīt, ka Satiksmes departaments nebija uzdevumu augstumos, un atsevišķās situācijās redzam, ka darbi, tieši pateicoties departamenta aktivitātēm, ir sākti vēlāk, nekā bija plānots. Daudzās situācijās esam spiesti risināt problēmas, kas pēc būtības ir varoņdarbs, līdz ar to pieņemts lēmums par [Satiksmes departamenta vadītāja Vitālija] Reinbaha atstādināšanu no amata," skaidroja Rīgas mērs.

Runājot par ielu remontdarbu kvalitāti, Ušakovs norādīja, ka nevienam būvniekam vēl nav samaksāts par paveiktajiem darbiem. "Tas ir ārkārtīgi efektīvs instruments, kad runājam par kvalitātes nodrošināšanu," uzsvēra Ušakovs.

Ušakovs gan atzīmēja, ka šobrīd notiek darbs ar būvniekiem un pārmest par kvalitāti vai termiņiem viņš atturētos. Viņš nenoliedza, ka jautājumu ir ļoti daudz, tostarp par to, vai būvnieki atsevišķos posmos spēs laikā nodot paveikto, tāpat daudzās situācijās ir jautājumi par remontdarbu kvalitāti, "taču tas viss tiek risināts".

Runājot par remontdarbu termiņiem, Ušakovs uzsvēra, ka ielu braucamās daļas tiks pabeigtas līdz 1.septembrim. Vēl paredzēta pašvaldības sanāksme ar būvniekiem, taču viņš pieļāva, ka viena Lāčplēša ielas posma remontdarbiem vajadzēs vēl papildus aptuveni divas nedēļas, konkrēti, posmam no Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai.

Savukārt, runājot par ietvēm, atsevišķos posmos remontdarbu pabeigšana ir plānota septembra padsmitajos datumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!