Foto: LETA
"Vēlēšanu dienā savos "Facebook" un "Twitter" profilos es aicināju balsot par partiju "Saskaņa". Par to man grasās uzlikt naudas sodu 70 eiro apmērā. Manuprāt, tas ir burvīgs kompliments". Tā uz policijas plāniem, piemērot viņam administratīvo sodu par aģitācijas pārkāpumiem, reaģējis "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Ušakovs priecājas, ka viņa sociālo tīklu profilus nu pielīdzināja pilnvērtīgam masu medijam, jo aģitācija ir aizliegta tieši masu medijos. "Par to nav žēl samaksāt sodu," uzsver Ušakovs.

"Vienīgais, ko nevaru saprast, kāpēc visur runā par to, ka man grasās uzlikt sodu par reklāmu pirmsvēlēšanu dienā. Es aģitēju arī vēlēšanu dienā. Tagad gaidu tiesas spriedumu. Gadījumā, ja tiešām piespriedīs maksāt sodu – spriedumu ierāmēšu un ar lepnumu piekarināšu pie sienas," stāsta Rīgas mērs.

Jau vēstīts, ka Valsts policija (VP) noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) un Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) par aģitācijas kārtības pārkāpšanu, apstiprināja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!