Foto: LETA
Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) sociālajā tīklā "Twitter" izvairās sniegt atbildi, vai viņš atbalsta Krievijas rīcību, ievedot Krimā militāristus, lai aizstāvētu tur dzīvojošos krievu "tautiešus". Tāpat Ušakovs minējis, ka, kamēr viņš būs politikā, Ukrainas scenārijs Latvijā nenotiks.

Jautāts, kā viņš rīkotos, ja Krievija šādu lēmumu pieņemtu par Latviju, Ušakovs citiem "Twitter" lietotājiem atbild: "Kamēr es bušu politikā, tas nenotiks. Ticu, ka Latvijā nekad mūžā nenotiks nekas līdzīgs tam, kas tagad Ukrainā. Cerams nacionālisti un ekstrēmisti beigs naidot Latvijas tautu."

Uz vairrākkārtējiem  sociālā tīkla lietotāju jautājumiem, vai Ušakovs atbalsta Krievijas rīcību, lemjot par karadarbības pieļāvumu Ukrainā, Rīgas mērs skaidru atbildi nesniedza, vien komentējot, ka notiekošais ir traģēdija, pie kuras vainojami neprasmīgi Ukrainas pašmāju politiķi.

Ušakovs arī iesaka, lai izvairītos no šādiem konfliktiem Latvijā: "Domāt vajadzētu īpaši lielāko Latvijas partiju politiķiem, provokātoriem, uzkūdītājiem, žurnālistiem un citiem."

Rīgas mērs Ukrainas notikumu kontekstā arī paudis savas domas par "nacionālistu" partijām: "Nacionālisti domā, ka Ukrainas notikumi ir zīme, ka pret LV krieviem vajag rīkoties izlēmīgāk, stingrāk. Tā tiks panākts pretējs rezultāts," norāda Ušakovs.

Ušakovs saņēmis virkni jautājumu par savu attieksmi pret Ukrainā notiekošo, ņemot vērā, ka viņa vadītājai partijai SC kopš 2009.gada ir līgumattiecības ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvēto partiju "Vienotā Krievija", kura atbalstīja militārā spēka pielietošanu Krimā.

Jau vēstīts, ka Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien ārkārtas sēdē vienbalsīgi atbalstīja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut Krimā izmantot Krievijas karaspēku, vēsta aģentūra UNIAN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!