Foto: LETA
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) nolēmis vērsties tiesā pret partiju "Vienotība" par neslavas celšanu un apzināti nepatiesu faktu paušanu, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

"Partijas "Vienotības" reklāma par "Saskaņas centru" ir "ne tikai populisms un muļķības, bet arī klaji meli. Par meliem ir jāatbild", uzsver Ušakovs.

Kā piemēru viņš minēja faktu, ka videoklipā redzamās Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta bijušās amatpersonas Pēteris Strancis un Vilnis Štrams par koruptīvām darbībām tika aizturētas laikā, kam neesot nekāda sakara ar esošo sasaukumu.

Patiesībai neatbilstot arī "lielākā daļa" no cipariem otrajā video, norāda Ušakovs. Klipā uz Rīgas brīvostas fona rakstīts, ka izšķērdēts 41 miljons latu, pilsētas budžeta deficīts sasniedzis 54 miljonus latu, kukuļos "Rīgas satiksmes" autobusu iepirkumā samaksāti 3,5 miljoni, no pašvaldības SIA "Rīgas nami" pazuduši 1,27 miljoni, savukārt Dienvidu tilta būvniecībā izsaimniekoti 28 miljoni latu.

Kā ziņots, partija "Vienotība" vēlēšanu kampaņu medijos sākusi ar "Saskaņas centra" līdera Nila Ušakova antireklāmu - partija apmaksājusi videoklipus, kuros atgādina par "Ušakova vadītās partijas konsekvento politiku, kas vērsta uz latviešu valodas lomas samazināšanu Latvijas valstī, palielinot krievu valodas lomu".

Televīzijas kanālu apritē kopš vakardienas nonākuši divi 30 sekunžu video. Viena klipa sākumā redzama Ušakova pārteikšanās 2011.gada 8.maijā, Eiropas dienas pasākuma laikā. "Labākais, kas noticis šajā gadsimtā ar Latviju, ir tas, ka esam kopā ar vienotu Krieviju.... ar vienotu Eiropas Savienību," sacīja Ušakovs.

"Varam izlikties nemanām, ka Ušakovs balsoja pret latviešu valodu, atskaitās Krievijas vēstniecībai un tiekas ar spiegiem, un neticēt [laikraksta "The Guardian"] atzinumam, ka Latvija kļūst par Krievijas biznesa, politikas un noziedzības rotaļu laukumu," vēsta video, taču tālāk frāzi "Varam vispār neinteresēties" klipā pārtrauc Ušakova aizrautīgais sauciens 9.maijā uzrunā pie Uzvaras pieminekļa sanākušajiem iedzīvotājiem: "S dņom pobedi, Rīga" ("Ar uzvaras dienu, Rīga!").

"Vienotība" klipā uzsver: "Rīga ir mūsu vienīgā galvaspilsēta. Pazaudēsim Rīgu - pazaudēsim Latviju."

Otrajā klipā tiek vēstīts, ka SC biedri ir notiesāti par mēģinājumiem gāzt valsts varu, vēlētāju uzpirkšanu, kukuļošanu, bet [vicemērs Andris] Ameriks (GKR) un kompānija Rīgā izšķērdē desmitiem miljonu. "Daži biedri jau sēž, kamēr pats Ameriks 12 gados Rīgas domē kļuvis par miljonāru un turpina valdīt," vēsta video.

Ušakovs uzskata, ka tā ir "nožēlojama, bet prognozējama rīcība. Ar tādu piegājienu "Vienotība" tiešām var arī neiekļūt jaunajā Rīgas domes sasaukumā".

Savukārt vicemērs Andris Ameriks pauda viedokli, ka tas noteikti izsitīs robu "Vienotības" reputācijā".

Jau ziņots, ka SC un GKR Rīgas pašvaldības vēlēšanās startēs ar kopīgu sarakstu. Partiju apvienība cer, ka par tās piedāvājumu nobalsos vismaz puse rīdzinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!