Foto: Saeimas administrācija

Ceturtdien, 23.janvārī, Saeimā norisinās ikgadējās ārpolitikas debates. Sēdē par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos ziņos ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) un pēc tam tiks atklātas deputātu debates. Saeimas debatēm sekot līdzi teksta tiešraidē piedāvā arī portāls "Delfi".


"Eiro ieviešana Latvijā notikusi ar pulksteņa precizitāti, savukārt tagad mums ir jāgatavojas ar tikpat augstu punktualitāti vadīt Latvijas pirmo prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, iesaistot sabiedrību, tostarp latviešu diasporu. Tas ir solis ceļā uz Eiropas līmeņa aktualitāšu noturēšanu sabiedrības uzmanības lokā arī pēc prezidentūras," gatavojoties Saeimas debatēm,  uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Debates notiks ceturto reizi, iepriekš tajās bijušas asas diskusijas par Latvijas attiecībām ar Krieviju, Latvijas misiju Afganistānā,  kā arī plaši diskutēts par eiro ieviešanas jautājumiem.

Apspriežot ārlietu ministra ikgadējo ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā, katrs deputāts saskaņā ar Saeimas kārtības rulli varēs runāt desmit minūtes pirmoreiz un piecas minūtes otro reizi.

Pirmās Saeimas debates par Latvijas ārpolitikas jautājumiem notika 2011.gada 27.janvārī.  Debates tiek rīkotas Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas dienai (26.janvārim) tuvākajā Saeimas sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!