Foto: F64
Otrdien plkst.14.50 uz aptuveni četrām minūtēm tika pārtraukta Latvijas Radio translācija, apstiprināja radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Kā skaidro Kolāts, patlaban radio translācija ir atjaunota, bet tehniskie speciālisti noskaidro tās pārtraukuma iemeslus. "Iespējams, iemesls varētu būt pārrāvums optiskajā kabelī starp radio namu un Zaķusalas torni, par ko atbildīgs ir Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC), jo, konstatējot faktu, signāls tika pārslēgts uz rezerves līniju, un radio atsāka raidīt," vēsta Kolāts, piebilstot, ka signāla pārslēgšanai vajadzēja notikt pusminūtes laikā un minētais laiks bijis pārāk ilgs.

Kā norāda Latvijas Radio raidījumu un ierakstu daļas vadītājs Guntars Plūcis, radio signāla pārrāvums noticis tehnisku problēmu dēļ optiskās šķiedras dekodera ierīcē, kas pieder Latvijas Radio, taču to vajadzēja uzraudzīt LVRTC, kurai vajadzēja reaģēt dažu sekunžu laikā.

Savukārt LVRTC sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne pauž, ka centrs signāla pārslēgšanu veicis iespējami ātri. "Taču jāņem vērā apstāklis, ka programmu signāla pārraidīšanai no Latvijas Radio studijas līdz Zaķusalas tornim netiek izmantota LVRTC infrastruktūra," stāsta Līne.

Viņa arī min, ka šis gadījums tikšot iekšēji izvērtēts, lai konstatētu, vai bija iespējama ātrāka reakcija signāla pārslēgšanā, un, ja tiks konstatēta LVRTC kļūda, tad tas tikšot risināt savstarpēji noslēgtā līguma kārtībā, bet, kāds ir šis mehānisms, Līne nevarēja komentēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!