Foto: LETA

Uz VSAC "Ezerkrasti" šodien pārvesti visi SAC "Rauna" un "Kauguri" klienti, pavēstīja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Marika Kupče.

Klientu pārvešana uz "Ezerkrastiem" sākusies 16.aprīlī un šodien tā pabeigta.

Kā stāsta Kupče, "sākotnēji klienti tiek ievietoti vecajā "Ezerkrastu" korpusā, lai viņiem ļautu pierast pie jaunajiem apstākļiem, kā arī novērtētu viņu veselības stāvokli."

Šodien ir sākta arī klientu pārvietošana uz jaunajām "Ezerkrastu" telpām.

Kupče stāsta, ka nekustamais īpašums, kurā izvietota VSAC "Vidzeme" filiāle "Rauna", ir iznomāts no privātpersonas - Raunas Evaņģēliski luteriskās draudzes, tādējādi filiālei izbeidzot darbību, tiks lauzts arī telpu nomas līgums.

Savukārt, tā kā VSAC "Zemgale" filiāle "Kauguri" ir izvietota valsts nekustamajā īpašumā, LM ir vērsusies pie Jūrmalas pilsētas domes ar piedāvājumu ēku pārņemšanai sociālo pakalpojumu attīstībai.

Jau ziņots, ka LM plāno slēgt valsts VSAC "Zemgale" filiāli "Kauguri" un VSAC "Vidzeme" filiāli "Rauna" un šo aprūpes iestāžu klientus pārvietot uz VSAC "Rīga" filiāles "Ezerkrasti" jaunatklāto korpusu, aģentūru LETA informēja LM pārstāve Marika Kupče.

Abas aprūpes iestādes tiekot slēgtas, jo tās neesot piemērotas klientu vajadzībām. LM šādi plāno uzlabot dzīves kvalitāti cilvēkiem ar smagiem garīga rakstura veselības traucējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!