Foto: F64
Trešdien sākas būvdarbi uz tilta pār Ķeguma hidroelektrostaciju (HES), savukārt satiksmi pār šo tiltu sakarā ar būvdarbiem slēgs no 25. aprīļa. Līdz 20. oktobrim satiksme pār tiltu būs atļauta katru dienu no pulksten 5 līdz 10 un no 17:30 līdz 21, bet pārējā laikā tilts būs slēgts.

Satiksmes un skolēnu autobusi kursēs pēc apstiprinātā saraksta. Arī gājēju kustība pār tiltu netiks ierobežota. Gājēju kustība pār tiltu netiks ierobežota. Apbraukšanas paredzēta pa Rīgas HES autoceļiem A5, P85 vai Pļaviņu HES autoceļiem P85, P87.

Ķeguma HES tilts transporta kustībai tiks atvērts 30. aprīlī, 1., 4., 28. un 29. maijā.

Satiksme pār tiltu tiks ierobežota, jo AS "Latvenergo" 2016. un 2017. gadā plāno īstenot Ķeguma HES ūdens pārgāznes aizvaru remontsienas rekonstrukciju un aizvaru atjaunošanas remontu.

Saskaņā ar pašvaldības sniegto informāciju būvniecības laikā tiek nodrošināts:
• Skolēnu pārvadājuma reisi un ar VSIA "Autotransporta direkciju" sabiedriskā transporta reisi, nodrošinot tiem tilta atvēršanu saskaņotajos laikos;
• Paredzētajos sabiedriskā un skolēnu transporta braukšanas laikos, tiks ieplānots tilta atvēršanas intervāls pārējā autotransporta kustībai (vismaz 10 – 15 automašīnām);
• Satiksme pa tiltu vismaz vienu stundu noteiktā laikā, ja pašvaldība vismaz vienu diennakti iepriekš rakstiski ir paziņojusi par tilta izmantošanas nepieciešamību pašvaldības funkciju izpildei;
• Operatīvajam transportam (NMPD, VUGD, VP u.c.) "ātrā palaišana";
• Kontaktpersona 24 h diennaktī un 7 dienas nedēļā;
• Publiskas autostāvvietas Daugavas kreisajā krastā ar pieejamo informāciju par tām.

Sarunās ar "Latvenergo" gūts solījums satiksmi uz tilta neslēgt, ja to neprasīs konkrētie veicamie darbi. ''Tad satiksme tiks nodrošināta kā līdz šim, ar luksoforu palīdzību, maziem intervāliem pārmaiņus no vienas un otras puses, bet par to informācija tiks attiecīgi izvietota iepriekš,'' teikts paziņojumā.

Uz informatīvajiem vairogiem abās tilta pusēs tiks norādīta aktuālā informācija par satiksmes ierobežojumiem, proti, vai tilts ir atvērts, vai slēgts, kā arī par nākamo intervālu un kontaktinformāciju uzziņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!