Foto: LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) uzdevis Aizsardzības ministrijas (AM) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vadībai nākt klajā ar konkrētiem priekšlikumiem, kā panākt Zemessardzē dienošo un rezerves karavīru skaita palielinājumu.

Ministrs norāda, ka efektīvai valsts aizsardzībai šobrīd nepieciešams nodrošināt to, ka Bruņotie spēki rekrutē un apmāca pietiekamu skaitu profesionālā dienesta karavīru, zemessargu un rezerves karavīru.

Nospraustais mērķis par NBS skaitliskā sastāva palielināšanu līdz 2018.gadam līdz 6000 profesionālā dienesta karavīriem, 8000 apmācītiem zemessargiem un 3000 rezerves karavīriem paliek nemainīgs un aktuāls, norāda ministrs.

Vienlaikus, ņemot vērā pašreizējos drošības izaicinājumus, ir jāsāk domāt par to, kādā veidā palielināt brīvprātīgo Latvijas pilsoņu apmācību, palielinot rezerves karavīru skaitu.

"Tas ir jo īpaši būtiski, ņemot vērā pieaugošo interesi par dienestu Zemessardzē. Sabiedrības noskaņojums liecina par to, ka pieaug atbalsts karavīra profesijai un interese par to. Tādēļ esmu uzdevis AM un NBS vadībai nākt klajā ar konkrētiem rīcības priekšlikumiem, kā panākt Zemessardzē dienošo un rezerves karavīru personāla skaita palielinājumu, NBS izveidojot brīvprātīgo rekrutēšanas mehānismu un jau eksistējošo Zemessardzes apmācību sistēmu," uzsver ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!