Foto: DELFI

Šonedēļ pēc SIA "Rīgas nami" pasūtījuma tiks uzsākti šobrīd Rīgā apjomīgākās būvgružu izgāztuves vēsturiskajā pilsētas lidlaukā "Spilve" likvidēšanas darbi, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē (RD).

Saskaņā ar speciālistu aplēsēm, pērn būvgružotāju izveidotās nelegālās izgāztuves apjoma novākšanai būs nepieciešamas ne mazāk kā 600 kravas mašīnas. Piesārņotās 4100 kvadrātmetru lielās teritorijas sakopšana pašvaldības uzņēmumam "Rīgas nami" izmaksās 50 tūkstošus eiro.

Atkritumu izvešanu, tai skaitā paredzot arī to šķirošanu un pārstrādi, atbilstoši iepirkuma procedūras rezultātiem, veiks atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "Clean R".

"Ik gadu apkārtējā vidē nonāk līdz pat 100 tūkstošiem tonnu būvgružu. Tā vietā, lai tiktu nodoti pārstrādei vai nogādāti tuvākajā atkritumu poligonā, tie slepus tiek izgāzti mežos, pļavās un citās nomaļās vietās. Tas rada lielu postu Latvijas ekosistēmai, un vienlaikus slogu un milzīgus zaudējumus ikvienam zemes īpašniekam, kas pēc tam spiests par saviem personīgajiem līdzekļiem būvgružotāju izpostītās teritorijas sakopot," Saeimas Vides un klimata apakškomisijas sēdē deputātiem uzsvērusi "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Vineta Verika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!