Foto: Shutterstock

Latvijā uzturlīdzekļus par bērnu patlaban nemaksā vairāk nekā 29 000 cilvēku, savukārt valsts uzturlīdzekļus maksā par 7,5% no kopējā nepilngadīgo bērnu skaita valstī, trešdien, 10.decembrī, Latvijas Radio rīta programmā stāstīja Uzturlīdzekļu garantijas fonda direktors Edgars Līcītis.

Līcītis norādīja, ka fonda likuma grozījumi paredz no nākamā gada 1.jūlija ziņas par parādniekiem publiskot ar mērķi aizsargāt bērna tiesības.

Tāpat ar likuma grozījumiem vecāki vairāk pievērsīsies savu pienākumu pildīšanai, proti, uzturlīdzekļu nomaksai. Līcītis to pamatoja ar pozitīvo Igaunijas pieredzi, kā arī ar to, ka kopš sādas ieceres publiskošanas, par 10% pieaudzis tā dēvēto alimentu maksātāju skaits.

Vairāk par grozījumiem Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma grozījumiem Līcītis stāstīs preses konferencē trešdien pulksten 12. Tajā plānojis piedalīties arī jaunais tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Vēl martā Uzturlīdzekļu garantiju fondā bija informācija, ka teju 30 000 cilvēku nemaksā alimentus. Savukārt toreizējā tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK) norādīja, ka tas ir ļoti liels skaits, tāpēc nepieciešams noskaidrot alimentu nemaksāšanas iemeslus.

Broka toreiz norādīja, ka "noteikti gribētu saprast, kas ir šie apstākļi un kas ir ļaunprātīgie alimentu nemaksātāji". Tāpat bijusī ministre sacīja, ka "mums jau ir iestrādes darba grupā, kā publiskot šos alimentu nemaksātājus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!