Foto: DELFI Aculiecinieks

Atšķirībā no tieslietu ministra Jāņa Bordāna (NA), kurš jau pirmdienas rītā pasteidzās apliecināt atbalstu Uzvaras pieminekļa nojaukšanai, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) portālā "Mana balss" atbalstīto iniciatīvu vērtē ļoti piesardzīgi.

Dombrovskis otrdien atzina, ka, viņaprāt, vispirms būtu jāizvērtē visi ar pieminekļa nojaukšanu saistītie juridiskie aspekti, tostarp tas, vai šāda rīcība atbilstu Latvijas -Krievijas starpvaldību līgumam, kurš paredz arī memoriālo pieminekļu aizsardzību.

Taču juridiskās nianses neesot vienīgās, kas Dombrovski dara bažīgu. "Jāšaubās, vai tas veicinātu sabiedrības saliedētību," uzsver valdības vadītājs.

"Delfi" jau vēstīja, ka svētdienas vakarā sabiedrisko iniciatīvu portālā "Mana balss" tika savākti vairāk nekā 10 000 Latvijas iedzīvotāju parakstu par iniciatīvu, kas paredz Uzvaras parka sākotnējā veidola atjaunošanu jeb 9. maija svinētāju iecienītā Uzvaras pieminekļa nojaukšanu.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) "uz karstām pēdām" izplatīja paziņojumu, ka neviens piemineklis Rīgā nojaukts netiks, un iniciatīvu par Uzvaras pieminekļa demontāžu nodēvēja par provokāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!