Foto: Latvijas armija

Vācijas inspektoru grupa, piedaloties Latvijas speciālistiem, no pirmdienas līdz 24.aprīlim veiks novērošanas lidojumu virs Krievijas un Baltkrievijas teritorijas, pavēstīja Krievijas nacionālā Kodolbīstamības mazināšanas centra priekšnieks Sergejs Rižkovs.

Lidojums notiks pa iepriekš saskaņotu maršrutu. Lidaparātā atradīsies arī Krievijas speciālisti, kas kontrolēs saskaņoto lidojuma parametru ievērošanu un novērošanas aparatūras pielietošanu.

"Laika posmā no 2015.gada 20. līdz 24.aprīlim starptautiskā Līguma par atvērtajām debesīm ietvaros Vācijas misija ar Latvijas pārstāvju piedalīšanos Zviedrijas novērošanas lidmašīnā "SAAB-340" veiks novērošanas lidojumu virs Baltkrievijas Republikas un Krievijas Federācijas teritorijas," paziņoja Rižkovs.

"SAAB-340" ir tādas klases lidmašīna, kas nav paredzēta nekādu ieroču izmantošanai, un uz tās izvietotajai aparatūrai veiktas starptautiskās pārbaudes, kurās piedalījās arī Krievijas pārstāvji, norādīja amatpersona.

Novērošanas lidojumi šī līguma ietvaros tiek veikti, lai sekmētu līguma dalībvalstu militāro darbību lielāku atvērtību un caurskatāmību, kā arī, lai veicinātu drošību, nostiprinot uzticības pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!