Foto: Saeimas administrācija

Saeimas Prezidijs pirmdien vairākiem vadošiem Saeimas Kancelejas darbiniekiem noteica pienākumu savas kompetences līmenī sadarboties ar Saeimas iekšējās drošības vadītāju.

Grozījumi attiecas uz Dokumentu nodaļas sevišķās lietvedības vadītāja, Personāla nodaļas caurlaižu biroja vadītāja, Informācijas sistēmas drošības pārvaldnieka un Protokola nodaļas vadītāja amata pienākumiem. Viņiem noteikts iekšējās drošības vadītājam sniegt nepieciešamo informāciju un dokumentus un savas kompetences līmenī izpildīt par iekšējo drošību atbildīgā dotos uzdevumus.

Pienākumu precizējumi noteikti līdz dienai, kad tiks izveidota institucionāla struktūra, kas atbild par Saeimas drošību.

Saeimas Kancelejas direktoram Mārim Steinam līdz 16.septembrim uzdots apstiprināt precizētos minēto vadītāju amatu aprakstus.

Steins vēstulē Prezidijam gan norādījis, ka vairāku nosaukto vadītāju amatu aprakstos jau ir iekļauta norma par sadarbību ar Saeimas darbiniekiem, pie kuriem pieder arī iekšējās drošības vadītājs Jānis Gulītis. Līdz ar to šo pienākumu dublēšana neesot nepieciešama.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V ) Prezidija sēdē pauda prieku, ka Steins esot mainījis domas, jo iepriekš viņš esot rīkojies, lai aizliegtu sadarbošanos ar iekšējās drošības vadītāju. Savukārt Kancelejas vadītājs norādīja, ka Āboltiņas paustā informācija neatbilstot patiesībai un ka sadarbība neesot kavēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!