Foto: LETA

Platforma "ManaBalss.lv" pieprasījusi 1000 eiro lielu ziedojumu, lai portālā izvietotu iniciatīvu par bargākiem sodiem pedofiliem, ko iesniedza partija "Saskaņa", informē Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Pirms nedēļas partija paziņojumā informēja, ka iestājas par bargākiem sodiem pedofiliem. "Es sevi uzskatu par ļoti liberālu un tolerantu cilvēku. Bet visam ir robežas. Īpaši, kad runa ir par seksuālu vardarbību pret bērniem. Es negribu klausīties diskusijas par pedofilu pāraudzināšanu. Es gribu diskusijas par to, kā viņi jāsoda. Lai pedofiliem būtu bail. Lai katru reizi sods kalpotu par brīdinājumu arī tiem, kas vēl nav aizgājuši pie psihologa," norādīja Ušakovs.

Taču otrdien, 4. augustā, Rīgas mērs sociālajā tīklā "Twitter" informēja, ka sabiedrības iniciatīvu platforma "ManaBalss.lv" ir pieprasījusi 1000 eiro lielu ziedojumu par iniciatīvas ievietošanu.

Kā norāda Ušakovs, samaksa prasīta, jo starp iniciatīvas autoriem ir politiķi. Politiķis publiski vērsies pie "ManaBalss.lv" ar virkni jautājumu, tostarp: "Vai jūsu jaunā prakse nozīmē, ka platforma ir kļuvusi par maksas pakalpojumu? Vai arī šī ir cenzūra?"


Portālam "Delfi" pagaidām vēl nav izdevies iegūt "ManaBalss.lv" viedokli.

Kā iepriekš informēja partija "Saskaņa", grozījumus Krimināllikumā sagatavojuši Raimonds Elbakjans no "Ghetto Games", Andris Morozovs no kustības "Par Sportisku Sabiedrību", Sandris Bergmanis no biedrības "STOP Drugs" un Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (S).

Vienlaikus ar cietumsodu termiņu palielinājumu par seksuālu vardarbību pret bērniem, Krimināllikuma grozījumu sagatavotāji piedāvā ieviest vēl divas normas. Pirmkārt, ķīmisko kastrāciju, kas jāpielieto noteiktos gadījumos kā papildu sods. Otrkārt, obligāts publiskais reģistrs. Dati par katru, kurš kaut reizi ir apsūdzēts seksuālā noziedzībā pret bērniem, ir jāiekļauj visiem pieejamā datubāzē.

Portāls "ManaBalss.lv" ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens Latvijas pilsonis var ievietot savu iniciatīvu un vākt parakstus tās nogādāšanai Saeimā, norādīts portālā.

Jau vēstīts, ka sabiedrībā sašutumu izraisīja 13. jūlija Liepājas tiesas spriedums, kurā par vairākkārtēju seksuālu aizskaršanu divi vīrieši sodīti ar 200 un 240 piespiedu darba stundām, ka arī morālā kaitējuma kompensāciju 1120 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!