Foto: F64

Trešdien dažāda līmeņa eksperti sanāksmē diskutēja par iespējamiem priekšlikumiem krimināltiesiskā regulējuma pilnveidei dzimumnoziegumu gadījumos, pastāstīja Tieslietu ministrijas (TM) preses pārstāve Līva Rancāne.

Sanāksmē piedalāījās pārstāvji un eksperti no TM, Ģenerālprokuratūras, Augstākās tiesas, Tiesībsarga biroja, Valsts probācijas dienesta, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Tiesu administrācijas, kā arī Valsts policijas.

Sanāksmes laikā bija plānots apspriest iepriekš Krimināllikuma darba grupā atbalstītos priekšlikumus krimināltiesiskā regulējuma pilnveidošanai, tostarp jautājumus par noilguma termiņa pagarinājumu vai atcelšanu, papildsoda (probācijas uzraudzības) noteikšanu kā obligātu un tā termiņa pagarinājumu, sankciju palielināšanu, Krimināllikuma piemērošanu, kā arī tiesnešu, prokuroru un policistu apmācību kvalitāti.

Sarunas rezultāti tiks apkopoti un iesniegti Saeimas Juridiskajā komisijā kā priekšlikumi krimināltiesiskā regulējuma pilnveidošanai līdz 8.septembrim.

Jau ziņots, ka jautājums par dzimumnoziegumiem aktualizējās pēc tam, kad Liepājas tiesa kādu tēvu un dēlu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo sodījusi ar piespiedu darbu. Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam.

TM pēc pilna sprieduma pieejamības un pieprasīšanas solīja pārbaudīt šo situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!