Foto: F64
Partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) kongress sestdien valdē nepārvēlēja Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Inesi Vaideri, savukārt pirmo reizi valdē ievēlēts bijušais A/S "Diena" prezidents Arvils Ašeradens.

PS valdes priekšsēdētājs arī turpmāk būs Rīgas domnieks un bijušais eiroparlamentārietis Ģirts Valdis Kristovskis. No 156 kongresa delegātiem par viņu nobalsoja 146, bet pret bija deviņi PS biedri.

Vaidere saņēma 92 kongresa delegātu atbalstu, kas bija par divām balsīm mazāk nekā nepieciešams, lai nokļūtu valdē. Tieši vajadzīgās 94 balsis ieguva Saeimas deputāte Ina Druviete, kas turpinās pildīt valdes locekles pienākumus.

Bez Ašeradena pirmo reizi PS valdē nokļuva Iecavas novada domes deputāte Astrīda Vītola. PS valdē turpinās darboties arī Saeimas deputāti Kārlis Šadurskis, Ilma Čepāne, Anna Seile un Janīna Kursīte-Pakule, EP deputāte Sandra Kalniete, Saldus novada domes deputāts Didzis Konuševskis, jurists Rolands Irklis, PS Saeimas frakcijas vecākā konsultante Ilze Viņķele, Smiltenes domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vergina, Rēzeknes novada domes deputāte Līvija Plavinska un uzņēmējs Kārlis Kamradzis.

Jau ziņots, ka sestdien Rīgas Latviešu biedrības namā PS sanāca uz savu kārtējo kongresu. Kongresā PS izvērtēja politisko situāciju valstī pirms vēlēšanām, runāja par partiju apvienības "Vienotība" aktualitātēm un apsprieda partijas nostāju ekonomikas jautājumos. Kongresā ievēlēta jauna valde, Ētikas un Revīzijas komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!