Foto: Reuters/Scanpix

Vairākas ministrijas izteikušas iebildumus pret Tieslietu ministrijas (TM) izstrādāto likumprojektu "Sejas aizsegšanas ierobežojuma likums", kas paredz, ka Latvijā publiskās vietās nedrīkstēs nēsāt seju aizsedzošus apģērbus – burkas un nikābus.

Kā portālu "Delfi" informēja TM pārstāve Lana Ivulāne, šobrīd notiek likumprojekta saskaņošana ar ministrijām.

Iebildumus pret ierosinājumu izteica Iekšlietu ministrija (IeM), Ārlietu ministrija (ĀM) un Labklājības ministrija (LM).

Lai tos apspriestu un vienotos par gala nostāju, plānots sasaukt starpministriju sanāksmi.

Kā pastāstīja TM, likumprojektu "Sejas aizsegšanas ierobežojuma likums" plānots iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā līdz 1. martam.

Ziņots, ka pērn septembrī likumprojekts izsludināts valsts sekretāru sanāksmē. Tika uzdots TM to saskaņot ar ĀM, IeM, LM, Finanšu ministriju, Kultūras ministriju un Valsts kanceleju.

Likumprojektā paredzēts noteikt ierobežojumu aizsegt seju publiskās vietās. Tā anotācijā norādīts, ka likumprojekta mērķis "ir nodrošināt vienotas un harmoniskas sabiedrības pastāvēšanu, atvērtu savstarpējo sabiedrības locekļu saziņu un kopā dzīvošanu".

"Atšķirībā no vienkārša musulmaņu sievietes lakata jeb hidžāba, burka, nikābs u.c. seju aizsedzošie apģērbi nav vienkārši reliģisks apģērbs. To nēsāšana var tikt uztverta kā politisks akts, kas pauž neiecietību pret mītnes zemes kultūru, civilizāciju un paražām," likumprojekta anotācijā brīdinājusi TM. "Ierobežojums tiek ieviests, lai aizsargātu citu cilvēku labklājību un tikumību," pauž tā autori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!