Foto: Scanpix

Aizvadītajā diennaktī mediķi snieguši palīdzību vairākiem bērniem un pieaugušajiem, kuri dažādas traumas guvuši, krītot no augstuma, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Kāds 7 gadus vecs zēns Vidzemē kritis no koka vairāku metru augstumā un guvis ribu lūzumus. Savukārt kāds 15 gadus vecs zēns Kurzemē, krītot no koka, guvis galvas smadzeņu satricinājumu, ribu lūzumus, kā arī vēdera iekšējo orgānu savainojumus. Bet kāds 11 gadus vecs zēns Zemgalē, abu roku lūzumus gruvis, nokrītot no šūpolēm.

Sadzīves traumas, nokrītot no augstuma, guvuši arī pieaugušie. Kāds 62 gadus vecs vīrietis Vidzemē labojis garāžas jumtu četru metru augstumā, taču, kad kāpnes zem viņa izslīdējušas, nokrita un guva galvas smadzeņu satricinājumu un rokas savainojumus. Rīgas reģionā kāds 76 gadus vecs vīrietis nokrita no jumta un guva vēdera iekšējo orgānu traumas, ribu lūzumus un galvas smadzeņu satricinājumu.

Sadzīves apstākļos traumu guvis arī kāds 26 gadus jauns vīrietis Pierīgā, kurš darbojies ar fleksi un nejauši iezāģējis sev kājā, bojājot kājas muskuļus un cīpslas.

Mediķi slimnīcā svētdien ar dažādām traumām nogādājuši divus velosipēdistus. Viens no tiem ir 28 gadus vecs vīrietis Rīgas reģionā, kurš, būdams alkohola reibumā, lielā ātrumā traucies ar velosipēdu, nokritis un zaudējis samaņu. Slimnīcā nogādāts ar aizdomām par iekšējo orgānu savainojumiem, galvas un muguras traumām. Kritiena rezultātā savainojumus guvis arī kāds 34 gadus vecs riteņbraucējs Pierīgā, kurš, veicot pagriezienu, iekrita vairākus metrus dziļā gravā, guva rokas lūzumu, galvas traumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies 1159 izsaukumos, no kuriem 218 bijuši saistīti ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!