Foto: Shutterstock
Pirmdien slimnīcā nogādāti vairāki mazi bērni, kuri guvuši termiskus apdegumus, sev virsū uzgāžot karstus šķidrumus, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Vidzemē 11 mēnešus vecs puika apgāzis verdoša ūdens krūzi un guvis sejas, pleca un rokas termiskus apdegumus. Savukārt Rīgā vienu gadu un astoņus mēnešus veca meitene apgāza verdošas tējas krūzi, gūstot krūškurvja, muguras un viena pleca termiskus apdegumus. Citviet Rīgā pusotru gadu vecs puika apgāza karsta dzēriena krūzi, gūstot krūškurvja un vēdera termiskus apdegumus.

Mediķi atgādina, ka karsta dzēriena krūzes ir jānovieto bērniem neaizsniedzamā vietā. Ja negadījums tomēr noticis, tad apdeguma vieta jādzesē zem tekoša vēsa ūdens vismaz desmit minūtes. Tāpat nedrīkst pieļaut bērnu piekļuvi sadzīves ķīmijai, uzsver mediķi.

Tā Vidzemē pirmdien gadu un divus mēnešus vecs puika nogādāts slimnīcā ar aizdomām par saindēšanos ar žurku indi. Pieaugušais bija pamanījis bērna rokās indes briketi, kurai trūka daļas, kuru savukārt nevarēja atrast. Bērns nogādāts slimnīcā papildu izmeklējumu veikšanai.

Rīgā vienu gadu un deviņus mēnešus vecs puika bērnu laukumā krita no aptuveni pusotra metra augstuma. Krītot uz galvas, gūta galvas trauma, kā arī pastāv aizdomas par mugurkaula traumu. Bērns nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēmuši 1230 izsaukumus, no kuriem 161 saistīts ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!