Foto: LETA
Pie Ministru kabineta sapulcējušies aptuveni desmit cilvēku katrs ar vienu vai vairākiem suņiem pavadā, aicinot valdību pieņemt prasības par obligātu suņu čipēšanu.

Viena no saieta dalībniecēm, dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ulubele" pārstāve Kristīne Timpare portālam "Delfi" sacīja, ka vairāku dzīvnieku aizsardzības pārstāvji ar saviem četrkājainajiem draugiem nolēmuši pulcēties pie valdības ēkas, jo, pēc viņiem pieejamās informācijas, valdība jautājumu suņu čipēšanu atkal plāno atlikt uz pieciem gadiem, kas, pēc Timpares domām, nebūtu pareizi.


Viņasprāt, beidzot Latvijā būtu jāievieš obligāta suņu čipēšana, kam vajadzīgo naudu varētu sadabūt no šim mērķim paredzēta finansējuma Eiropas Savienības programmās. Prasības suņu čipēšanai izstrādātas sadarbībā ar valstī zināmiem advokātiem, tostarp Aivaru Borovkovu un dzīvnieku aizsardzības organizācijām.

"Tas [šādas prasības] varbūt suņu saimniekiem liks aizdomāties pirms siet suni pie koka, jo baidīsies, ka saimnieku pēc čipa varēs izkalkulēt," teica Timpare.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 2008.gada aprīlī valdība atbalstīja noteikumus par obligātu mājdzīvnieku reģistrēšanu. Bija plānots izveidot vienotu dzīvnieku reģistru, lai gadījumos, kad, piemēram, atrod pazudušu suni, ir vieglāk noskaidrot tā saimniekus. Taču līdz šim šī iecere īstenojusies nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!