Foto: F64
Tērbatas – Ģertrūdes ielas krustojumā sestdien pēc pulksten 13 vairāki desmiti cilvēku gatavojas praida gājienam, novēroja portāls "Delfi".

Gājiena dalībnieki pārsvarā ir jaunieši, tērpušies spilgtās un krāsainās drānās. Vairāki tur rokās vai piestiprinājuši karogus varavīksnes krāsās. Tāpat vairāki arī sagatavojuši dažādus plakātus, uz kuriem rakstīts, piemēram, "Par transcilvēku tiesībām", "Vienlīdzība un cilvēktiesības viesiem", "Visi esam cilvēki. Kāpēc cilvēktiesības atšķirīgas" un citi.

Dalībnieki pārstāv dažādas valstis – vairāki dalībnieki no Krievijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Latvijas. Redzami arī citu valstu karogi.

Gaidot gājienu visi draudzīgi sarunājas un skan pazīstamas melodijas.

Gājienu vēro vairāki desmiti cilvēku. To uzrauga daudzi desmiti policistu, kuri parūpējušies par satiksmes bloķēšanu, un patrulēs pasākuma norises vietā. Redzami arī vairāki policijas busiņi un automašīnas, kā arī satiksmes autobusi ar policijas papildspēkiem.

Atgādinām, ka ar dzeltenām metāla barjerām norobežoti Vērmanes dārzam pieguļošie Elizabetes un Tērbatas ielas posmi, tomēr gājējiem pārvietoties nav liegts. Pats Vērmanes dārzs pagaidām apmeklētājiem ir slēgts un tajā notiek skatuves sagatavošanas darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!