Foto: Reuters/Scanpix

Vairāki Eiropas Parlamenta (EP) deputāti, tostarp Latvijas eiroparlamentārieši Inese Vaidere (V), Sandra Kalniete (V) un Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), šorīt nosūtīja vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, pieprasot atbrīvot vienu no Krimas tatāru līderiem Ilmi Umerovu, kurš kopš 18. augusta ieslodzīts psihiatriskā slimnīcā okupētajā Krimā.

"Nosūtot šo vēstuli, ceram arī vērst starptautiskās sabiedrības uzmanību uz Krimā notiekošajiem cilvēktiesību pārkāpumiem, kas jo īpaši tiek vērsti pret Krimas tatāriem," sociālajā vietnē "Facebook" norāda Vaidere.

Kopumā vēstuli parakstīja vairāk nekā 30 deputāti no dažādām valstīm.

Jau ziņots, ka 59 gadus vecais Krimas tatāru Medžlisa priekšsēdētāja vietnieks, bijušais Bahčisarajas rajona vadītājs Umarovs tiek turēts psihiatriskajā slimnīcā Simferopolē kopš 18. augusta, kad izmeklētāji bija pieprasījuši pārbaudīt viņa pieskaitāmību.

Kā pastāstījis viņa advokāts Nikolajs Polozovs, Umerovs turp pārvests no parastās slimnīcas, kur viņš atradās asinsspiediena un sirds problēmu dēļ.

Maijā Umerovam tika izvirzītas apsūdzības par Krimas telekanālā ATR paustiem aicinājumiem graut Krievijas teritoriālo integritāti, par ko viņam draud līdz pieciem gadiem cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!